navigationmenu

PetitPlat

January 24, 2010

by Stephanie

Χωράνε στην παλάμη σου και είναι τόσο αληθινά που σε προκαλούν να τα δαγκώσεις!Από τάρτες με φρούτα και γλυκά με σοκολάτα μέχρι σούσι και σάντουιτς με σαλάμι είναι τα φαγητά μινιατούρες, δημιουργίες της Stéphanie Kilgast. Η 24χρονη Stéphanie η οποία είναι αυτοδίδακτη ,ασχολείται με τις μινιατούρες απο το καλοκαίρι του 2007, όταν επειδή όπως λέει βαριόταν, έψαχνε για καινούργιο χόμπι!Σίγουρα το βρήκε και ανακάλυψε την μεγάλη της αγάπη, τις μινιατούρες! Έχει και άλλες δημιουργικές ασχολίες όπως το σχέδιο, το πλέξιμο και ... η αρχιτεκτονική(καθώς φέτος τελειώνει το master της) ωστόσο ασχολείται επαγγελματικά και πουλάει τα κομμάτια τις σε διάφορες σελίδες.
Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι κατά κύριο λόγο ο πολυμερικός πηλός. Βέβαια απαιτείται πολύ μα πολύ φαντασία για να εφαρμόσεις κάποια τεχνική που να σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις καθώς και άπειρη υπομονή για τις λεπτομέρειες! Η Stéphanie δουλεύει μόνη της για να φτιάξει κάθε κομμάτι έτσι κάθε μινιατούρα είναι μοναδική και είναι σχεδόν αδύνατον να φτιαχτεί ακριβώς ίδια δεύτερη!Οι μινιατούρες φτιάχνονται με κλίμακα 1:12 τις περισσότερες φορές(μερικές είναι και 1:6) οπότε φανταστείτε πώς είναι μικρότερες από ένα σπίρτο ή ένα κέρμα των 2 ευρώ!!
Tα φαγητά μινιατούρες είναι πραγματικά για όλα τα γούστα: όλα τα είδη ψωμιού. κρουασάν για πιο απαιτητικούς, μπισκότα, ντόνατς, γαλλικές τάρτες, μάφινς,τούρτες, κέικ, φρούτα και λαχανικά για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, πιάτα με κοτόπουλο , χοιρινό και μοσχάρι και φυσικά επιδόρπια με πολύ ζάχαρη!!

Το φοβερό όμως είναι πως η Stephanie μετατρέπει όλα αυτά τα φαγητά μινιατούρες και σε εντυπωσιακά λαχταριστά κοσμήματα!Σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κρεμαστά για τον λαιμό ανάλογα με την όρεξη που έχετε!!!!!! Δείτε τον κατάλογο της Stephanie sto Flickr Photostream




Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε (!) τα PetitPlat στην
επίσημη σελίδα : Petit Plat
στο Εtsy Shop : PetitPlat Etsyshop
στο ArtFire shop: PetitPlat artfire
και στο Dawanda shop: PetitPlat dawanda

Για όσους θέλου να μάθουν περισσότερα για τα PetítPlat υπάρχει το blog : Petitplat Blog
στο οποίο θα βρείτε νέα, φωτογραφίες αλλα και tutorials απο διάφορες δουλείες της Stephanie (για όσους ειναι περίεργοι και έχουν την υπομονή να δοκιμάσουν μόνοι τους)!!!!



2 comments :

Anonymous said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα υπέροχα!!!! Είχα φτιάξει και γω κάποτε 6 μινι-φαγητά από πλαστελίνη (συνόδευαν ένα μικρό ποντίκι-δώρο) αλλά αυτά ξεπερνούν κάθε φαντασία!! Πρέπει να πιάσουμε δουλειά! ;ρρρ

Γαρίδα said...

den mporwwwwwwwwwwwww!! ta thelw olaa!! einai ola teleiaaa!!